Beveilig jouw huis met een beveiligingscamera

713

Iedereen wil zich veilig voelen in zijn eigen huis. Tegenwoordig wordt dat steeds makkelijker gemaakt met het aanbod aan beveiligingsmiddelen. Zo is het plaatsen van een beveiligingscamera bij een particuliere woning al heel normaal. Het geeft een erg prettig en veilig gevoel om te weten dat je altijd en overal toezicht kunt houden op jouw eigendommen.

Een beveiligingscamera kun je op verschillende manieren toepassen. Je kunt de camera ophangen bij de diverse ingangen die toegang verschaffen tot jouw woning. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om het terrein om jouw huis van een camera te voorzien en om een beveiligingscamera binnen op te hangen. Zo kun je bij een eventuele inbraak zien wat er is ontvreemd en hoe de daders eruit zagen. Niet alleen is een beveiligingscamera daarmee een middel om de daders op te sporen, maar ook voor verzekeringsmaatschappijen is het prettig om aan de hand van dit soort beelden te kunnen achterhalen wat er gebeurt is en hoe eventuele schade is ontstaan. Hoe kies je echter de juiste camera voor jouw huis? Hier volgen enkele tips.

Let hierop bij aanschaf van jouw beveiligingscamera

Allereerst is het belangrijk om te bepalen waarvoor je de camera wilt gebruiken. Sommige mensen schaffen een beveiligingscamera aan om zoekzicht te kunnen houden als ze zelf afwezig zijn. Echter worden de meeste beveiligingscamera’s aangeschaft voor het doel waarvoor ze ontwikkeld zijn – namelijk inbraakbeveiliging. Let er daarom op dat de camera goede beeldkwaliteit heeft. Het is immers belangrijk om mensen te kunnen herkennen van de beelden die zijn vastgelegd. Gezichtsherkenning en bewegingsdetectie zijn daarbij punten van aandacht. Realiseer je daarbij wel dat je dat dit ook consequenties heeft voor de privacy rondom de locatie van de camera. Koop de camera dan ook altijd nadat je goed hebt nagedacht waar je deze wilt plaatsen. Zorg er daarnaast voor dat de opnames bewaard kunnen worden en hoe dit gebeurt. Je wilt de beelden wanneer dat nodig is natuurlijk wel kunnen gebruiken.

Denk niet alleen goed na over de camera

Er zijn naast de aanschaf van de beveiligingscamera meer aspecten waarop je moet letten. Zo is het van veel camera’s mogelijk om de beelden real time te volgen met je smartphone. Houdt er rekening mee dat je daarom ook jouw wachtwoorden goed beveiligd en dat buitenstaanders geen toegang kunnen krijgen tot jouw camera. Op die manier ben je er zeker van dat de beveiligingscamera altijd de veiligheid biedt waarvoor je hem aanschaft.