BGT download van Geogap, wat kun je ermee?

297
kadastrale kaart

Kies je voor een BGT download van aanbieder Geogap dan krijg je de beschikking over een database dump van de meest actuele versie van de Basisregistratie Grootschalige Topografie. Deze BGT wordt elke maand opnieuw beschikbaar gesteld door de PDOK. Die doen dat echter in een GML levering, een levering waar nagenoeg niemand goed mee kan werken. Een BGT download van Geogap is daarom beter en verstandiger.

Gegevens worden meteen in PostGIS geïmporteerd Kies je voor Geogap en dus voor een BGT download , dan worden de gegevens namelijk direct geïmporteerd in PostGIS. Dit is een spatial database extensie die ondersteuning biedt en daarnaast ook queries toevoegt. Als je van plan bent te gaan downloaden, houd er dan wel rekening mee dat deze download liefst 14 GB is en dus nogal wat ruimte vraagt. Je hebt nadat je het product besteld hebt en ook betaald hebt 24 uur de tijd om het de download te werken.

Actuele info over alles wat er zich in de openbare ruimte bevindt

In de download krijg je de beschikking over alle objecten in de openbare ruimte, zoals die bij de gemeenten bekend zijn. Dan moet je denken aan onder meer panden, palen, putten, bomen, wegvakken en ook sensoren. Met steeds een actuele download heb je steeds de beschikking over de actuele informatie over de objecten zoals die zich in de openbare ruimte bevinden.

Tot op 20 centimeter nauwkeurig De Basisregistratie Grootschalige Topografie geldt als een van de meest omvangrijke geodatasets die de wereld kent. Deze registratie komt tot stand op basis van de Wet Basisregistratie Grootschalige Topografie. Ook deze registratie speelt een centrale rol bij de informatievoorziening richting de overheid. In feite krijg je dus een zeer gedetailleerde digitale kaart van ons land waarop alle objecten te zien zijn. De kaart is tot op 20 centimeter nauwkeurig, altijd actueel en dekt bovendien heel het land.