De voordelen van een huiskat

344

Wanneer mensen een poes in huis nemen staan ze vaak allemaal voor dezelfde uitdaging. Kiezen wij ervoor om onze kat naar buiten te laten gaan of niet? Natuurlijk houden katten er van om buiten te zijn en nieuwe dingen te ontdekken. Maar wanneer je poes naar buiten gaat is de kans groot dat je hem nooit meer terug ziet. Sommige mensen vinden het zielig als je een huiskat hebt maar eigenlijk zitten er toch wel meer voordelen aan verbonden dan wanneer je de kat naar buiten laat gaan. Lees de voordelen in deze blog. 

Minder kans op vlooien

Als je huisdieren hebt dan is de kans groot dat ze op een dag vlooien krijgen. Niet alleen is dit naar voor het dier maar ook voor het baasje. Als je ervoor kiest om je kat niet naar buiten te laten gaan, waardoor hij/ zij met geen ander dier in aanmerking komt, wordt de kans op vlooien verkleint. Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat je kat vlooien krijgt en het is daarom goed om altijd een seresto vlooienband in huis te hebben. 

Altijd iemand die je aandacht geeft

Een ander voordeel van een huiskat is dat er altijd iemand thuis is die je aandacht geeft. Een huiskat zal een stuk aanhankelijker zijn dan een kat die dagelijks naar buiten gaat. De kat heeft natuurlijk niemand anders en zal daarom graag bij de eigenaar zijn. Ook heb je altijd wat te doen als je thuis bent. Zo kan je spelen met de kat, knuffelen, verzorgen en voeren. Bij een kat die naar buiten gaat weet je soms niet of hij wel terugkomt in de avond voor eten en bij een huiskat heb je dit probleem nooit. 

Houdt het ongedierte buitenshuis 

Vroeger hoorde je wel vaker dat mensen katten namen om muizen te vangen. Nu is dit eigenlijk nog niet eens zo een gek idee. Want huiskatten houden het ongedierte buitenshuis terwijl buitenkatten juist ongedierte (denk maar aan een dode vogel of muis als cadeautje) mee nemen. Huiskatten vinden het leuk om muizen te vangen maar houden stiekem ook van insecten. En dat is natuurlijk ideaal voor mensen die in de zomer veel last hebben van insecten.