Dit zijn de tuinmeubeltrends van het jaar 2021

99

De lente is weer begonnen, de vogeltjes beginnen weer te fluiten en de temperaturen worden hoger. Goed nieuws, de wintermaanden zijn eindelijk voorbij en wij kunnen weer met z’n alle volop genieten van onze tuin. Deze periode is dan ook gemaakt om weer lekker de tuin in te gaan en de tuin weer mooi klaar te maken voor de zomer. Vind je het tijd worden voor nieuw meubilair in de tuin? Dan is dit artikel geschreven voor jou, we bespreken hierin de nieuwste trends over tuinmeubilair. Dus ga lekker achter over zitten en geniet van dit artikel.

Je tuin is eigenlijk meer een verlengstuk van je huis. Je tuin is een plek waar je gezellig met elkaar gaat zitten en geniet van het zonnetje of van een lekker stukje vlees. De nieuwste trend van dit jaar is dan ook om natuurlijke elementen in je tuin terug te laten komen. Gelukkig zijn er veel tuinmeubels die hieraan voldoen.

Ga voor gevlochten meubels van riet

Je kent de rieten stoeltjes vast nog wel van vroeger. Opa en oma hadden altijd wel een rieten stoel ergens op de slaapkamer of logeerkamer staan. Deze rieten meubels zijn weer helemaal terug, dit keer voor de tuin. Met het rustige en authentieke gevoel wat de rieten meubels geven kun je ze prachtig combineren met een zachte pasteltint. Als je kiest voor rieten stoelen die rond zijn, geeft dit een zachte uitstraling aan je tuin.

De rieten stoelen zijn niet de enige die hun comeback maken, ook het vlechtwerk is weer helemaal terug. De tuinmeubels die van vlechtwerk zijn gemaakt, zijn bestendig tegen de weersomstandigheden van ons kleine landje en kunnen dus het hele jaar door buiten blijven staan. Er zijn tuinsets die een aluminium frame hebben met kunststof vlechtdraad er over heen. Het aluminium frame is onderhoudsvrij en het kunststof vlechtdraad is duurzaam. Met bijzettafels die verschillen in grootte kun je hiermee een leuk speels effect creëren. Leuke tip voor erbij, speel ook eens met gekleurde kussens.

De ronde rieten tuinstoelen en de gevlochten tuintafels komen natuurlijk in veel verschillende soorten en maten. Maar ook de kleuren zijn niet teleurstellend. Om bij de trend van de natuurlijke elementen te blijven komen deze twee tuin items in natuurlijke kleurtinten. Tinten als taupe, bruin en antraciet zijn erg in trek, maar je kunt ook kiezen voor warmere tinten die donker zijn, donkerrood, terracotta en okergeel zijn erg gewilde kleuren. Als je liever meer rust in je tuin wilt zijn er ook zachte pastelkleuren, mint en zachtroze kunnen een erg mooi geheel maken van je tuin.

Groter is comfortabeler

De tijd van een bescheiden kleine loungeset is voorbij. De trend is voor 2021 hoe groter hoe comfortabeler. Kies voor een loungeset die groot is. Hiermee wordt je loungeset het houten of rieten pronkstuk van je tuin. Kun je dit jaar lekker liggen relaxen in je lounge set en nog genoeg ruimte hebben voor je partner om op te zitten.