Duurzame handzeep Seepje nu ook in België verkrijgbaar

314
Nederlands succes zorgt voor versnelde lancering bij meer dan 300 winkels
 
De in Nederland populaire handzeep van duurzame zeepmaker Seepje is vanaf nu ook verkrijgbaar bij meer dan 300 winkels in België. Sinds de uitbraak van het coronavirus is de verkoop van de twee volledig natuurlijke handzepen vertienvoudigd. Vanwege het Nederlandse succes  worden de zepen op basis van de Sapindus mukorossi-vrucht uit de Himalaya versneld geïntroduceerd in België.
“We zijn bijzonder trots dat de handzepen veel sneller dan gepland beschikbaar zijn voor onze Belgische fans, vertelt Jasper Gabriëlse (28), mede- oprichter van Seepje. ”De handzepen zijn natuurlijk en pH-huidneutraal en daardoor zacht voor de huid en dat is fijn voor iedereen die vaak zijn handen wast.”

37 miljoen schone handen

Zeker nu de maatregelen steeds verder worden versoepeld, blijft handhygiëne belangrijk. “We hebben dit jaar al ruim 37 miljoen handen natuurlijk schoon gewassen. Niet alleen proberen we hiermee te voorkomen dat mensen ziek worden maar we hopen hen ook te overtuigen van de voordelen van natuurlijke ingrediënten”, aldus Gabriëlse. “Veel handzepen worden namelijk gemaakt met synthetische ingrediënten die aardolie als basis hebben, met alle gevolgen van dien voor mens en milieu. We willen graag laten zien dat het ook anders en vooral beter kan.”

Zeep van een vruchtenschil

Seepje is een Benefit Corporation en voldoet daarmee aan de strengste eisen op het gebied van sociale- en milieuprestaties, transparantie en aansprakelijkheid. Door een eerlijke prijs te betalen voor de Sapindus mukorossi schillen, draagt het merk wezenlijk bij aan het verbeteren van de werk- en leefomstandigheden van de boeren en verwerkers in het Himalayagebied. De handzepen zijn pH-huidneutraal, vegan gecertificeerd en zitten in een flesje van 97 procent gerecycled plastic.
Vorig jaar verkocht Seepje 650.000 duurzame zeepproducten, waaronder afwasmiddel, allesreiniger en vloeibaar wasmiddel. De 100% natuurlijke handzepen zijn onder andere verkrijgbaar bij Oxfam Wereldwinkels, Albert Heijn en Loods 3.