Heerlijk wonen in de mooiste stad van Nederland

779

Natuurlijk is dit zeer subjectief en zal iedereen een eigen favoriete stad hebben in Nederland, maar wonen in den Haag is echt een genot. Den Haag ligt in Zuid-Holland maar bovenal vlak aan de zee, als enige grote stad van Nederland. De historische binnenstad en de zee liggen nauw bij elkaar en daarmee zie je al de grote diversiteit van de Hofstad. Wonen in den Haag is heel anders dan eigenlijk iedere andere stad van Nederland. Vooral de duinen en het strand biedt ruimte voor een heerlijke strandwandeling maar ook om in de zomer eens een lekker duik te nemen.

Verhuizen naar den Haag

Woon je nu in een andere stad of ander land en denk je eraan om te gaan verhuizen naar den Haag, dan hopen we je hier verder te overtuigen. Den Haag heeft veel mogelijkheden en biedt zowel voor gezinnen als starters en studenten een ruim aanbod aan woonmogelijkheden. Betaalbare woningen maar ook luxe mogelijkheden in de binnenstad maar ook net buiten de drukte zijn er volop woonmogelijkheden die bij jouw ideale plaatje passen. Met de meubeltaxi worden vervolgens al je meubels naar jouw nieuwe woning gebracht.

Den Haag staat erom bekend veel te investeren in woonmogelijkheden en daarmee proberen ze vooral het aantal (sociale) huurwoningen uit te breiden. Zodoende kunnen ook alleenstaande en minder welvarende ook de mogelijkheid hebben zich te vestigen in de grote stad. Den Haag scoort ontzettend goed in de meest leefbare steden locaties van Europese expats. In Europa staan ze op een derde plaats achter Kopenhagen en Bern blijkt uit een onderzoek van ECA international. Het historische centrum en de afstand vanaf dit centrum tot de pier in Scheveningen is binnen 15 minuten met het OV te bereiken. De afstanden zijn dan wel niet zo groot, de verschillen zijn wel enorm. Dat maakt het wonen in den Haag ook zo prettig.

Betaalbare stad

Den Haag heeft veel mooie woonwijken die goed betaalbaar zijn, veel meer mogelijkheden op dit gebied dan wonen in Utrecht, Amsterdam of Rotterdam. Er worden nieuwe nieuwbouwprojecten ontwikkeld en den Haag blijft vooral erg toegankelijk voor jong en oud. De voorzieningen zijn legio en qua werkgelegenheid en reisverbindingen kun je ook alle kanten op.

Den Haag staat dan wel niet bekend als studentenstad zoals Groningen, Nijmegen of Leiden maar toch zijn er ontzettend veel studies te volgen en Hogescholen en Universiteiten beschikbaar. Steeds meer internationale studenten verhuizen naar den Haag om te genieten van de woonomgeving en de studiemogelijkheden. Dat maakt den Haag dan ook een multiculturele stad.