Klokken must haves: geen huis is compleet zonder

129

Klokken zijn sinds mensenheugenis een populair interieur object. Niet zonder reden, de klok is nuttig en voegt sfeer en karakter toe. Een klok is voor iedereen betaalbaar, ze zijn er in alle prijsklassen. En klokken zijn licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen en op te hangen op te plaatsen waar je maar wilt. Om die reden is er eigenlijk geen huis in Belgiƫ zonder minstens 1 klok. Maar welke klokken zijn nu echt must haves? Klokken soorten waar je niet zonder kunt? Dat gaan we bespreken in dit artikel.

1. Wandklok

Dit blijft de meest populaire klokken type. Bij veel Vlamingen staat het hele huis al vol met decoratie. Maar er is altijd wel een plekje vrij aan de muur. Je kunt op dit vlak een aantal keuzes maken. Bijvoorbeeld wil je een wandklok met of zonder slinger. Voor de werking van de klok maakt het niets meer uit tegenwoordig. Maar sommige mensen vinden een slinger sfeer toevoegen. Anderen vinden het juist irritant. Een andere keuzen die je dient te maken is of je wilt gaan voor een quartz klok of voor een mechanische klok. Het voornaamste verschil is dat bij quartz klokken je minder onderhoud hebt. Je stopt een batterij in de klok en klaar is kees. Bij een mechanische klok komt ook niet heel veel werk kijken, maar wel regelmatiger, ongeveer iedere week of 2 weken is het de bedoeling dat je de gewichten optrekt of de klok opwind, om ervoor te zorgen dat de klok blijft werken. Een derde keuze is dan digitaal of analoog. Ook daar verschillen de smaken. Een groot aanbod digitale klokken men vinden op klokken.be. Een voordeel van digitale klokken is dat ze doorgaans geen geluid maken.

2. Badkamer klokken

Deze klokken moeten natuurlijk vanzelfsprekend waterdicht zijn. Let dus op je kunt geen doorsnee wandklok ophangen in de badkamer. Dit moet echt een badkamer klok zijn anders zal je niet lang kunnen genieten van de klok hier.

Waarom is een klok onmisbaar in de badkamer? We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Die warme douche straal is heerlijk. Zeker wanneer het buiten koud is. Je zou het liefst uren onder de douche of in bad willen bivakkeren. Maar, in onze drukke samenleving is er genoeg te doen, dus het is zaak om de tijd niet uit het oog te verliezen ook niet in de badkamer.

3. Keuken klokken

Kans is dat jij of je echtgenoot vaak zelf moeten koken. Weinig Belgen gaan namelijk iedere avond uit eten. Bij het koken is tijd van essentie. Voor de keuken kiezen veel Belgen voor een landelijke klok zoals te bezichtigen vallen op de website klokken.be.

Want je wilt niet dat je pasta aanbrandt of dat het vlees te gaar is. Om die reden is het ook in deze ruimte belangrijk om een klok te hebben hangen.