Speelkamer maken voor kinderen

156

Wanneer je jonge kinderen hebt in huis is de kans groot dat hun speelgoed overal en nergens ligt. Een doos vol met speelgoed in de woonkamer, hun eigen kamer, de tuin en misschien zelfs ook wel jouw slaapkamer. Ook voor ouders kan dit een beetje frustratie opwekken want het is natuurlijk fijner als al het speelgoed in 1 kamer blijft. Een ideale oplossing hiervoor is een speelkamer maken voor de kinderen. Sommige kinderen zullen alsnog wel in hun eigen slaapkamer spelen maar een aparte kamer daarvoor maken is een stuk fijner. Zo maak je voor je kind ook duidelijk dat de slaapkamer speciaal is om te slapen. In deze blog geven we een aantal tips mee over hoe een speelkamer gemaakt en ingericht kan worden. 

Inrichting van de kamer

Het leukste van de speelkamer is dat je ook een aantal spelletjes zoals een voetbaltafel voor de ouders kan neerzetten. Niet alleen genieten kinderen van een tafelvoetbal set maar kunnen ouders er ook nog van genieten. Daarnaast kan je bordspelletjes zoals Monopoly en videogames plaatsen in de speelkamer. De kamer moet ingericht worden naar de leeftijd van het kind en misschien ook wel geslacht. Maak de kamer uitnodigend door veel kleur te gebruiken op de muur en door een zacht kleedje te plaatsen in het midden. 

Opbergdozen

Spelen is leuk maar opruimen is minder leuk. Om het opruimen van de speelkamer zo makkelijk te laten verlopen, is het verstandig om gebruik te maken van opbergdozen. Label elke doos en scheid het speelgoed in de dozen. Hierdoor wordt de kans ook minder klein dat iets zoek raakt. Plaats de opbergdozen in een hoek van de kamer waar je kind makkelijk bij komt. Op deze manier motiveer je je kind om de kamer op te ruimen en netjes te houden. En het voordeel is dat je als ouder niet meer zelf hoeft op te ruimen.