Tips om een thuis eigen nagelsalon te beginnen

130

Ben jij iemand die regelmatig naar de nagelstudio gaat? Dan heb je waarschijnlijk al een paar problemen ondervonden tijdens de Corona crisis. Sinds 3 weken zijn de meeste winkels, kapperszaken, beautysalons en nagelstudio’s gesloten. Het is niet alleen een crisis tijd voor alle ondernemers maar ook voor de mensen die nu nog met hun nepnagels lopen. Het is namelijk niet gemakkelijk om zelf je gel nagels te verwijderen zonder de juiste producten daarvoor te hebben. Daarom is het wellicht een goed idee om zelf een eigen nagelsalon te beginnen thuis. Lees de tips in deze blog over hoe je dat het beste kan doen. 

Gedeelte van de woning ombouwen

Bij het opstarten van een eigen nagelsalon in huis, is het waarschijnlijk nodig om een gedeelte van de woning te verbouwen. Natuurlijk moet er wel rekening gehouden worden met het aantal klanten dat je verwacht in de nagelstudio. Zijn dit alleen vrienden en familie dan is het prima om een gedeelte van je kamer te veranderen. Als je verwacht klanten van buiten te ontvangen dan is het wel het prettigste als deze klanten niet in jouw leefgedeelte komen. Stel daarom een plan op voor het verbouwen van je woning. 

Wat heb je allemaal nodig?

Om je eigen nagelsalon op te starten heb je naast speciale nagellak, nagelremover en borstels nog veel meer nodig. Hierbij kan je denken aan een speciale stoel met een bak waar je de voeten van je klanten kan schoonmaken. Ook zal er een tafel of zelfs meerdere tafels gekocht moeten worden om de producten en spullen op te zetten. Verder moeten er ook comfortabele stoelen gekocht worden waar de klant op kan zitten tijdens de behandeling. Ten slotte, heb je meerdere kleedjes en handdoeken nodig waar klanten hun handen en voeten op kunnen zetten. Daarom is het verstandig om een speciaal rek te kopen waar deze handdoeken in opgeborgen kunnen worden.