Tuinfeest organiseren in de zomer

491

Wanneer je een grote tuin hebt is het leuk om in de zomer een tuinfeest te organiseren. Dit feest kan bedoeld zijn voor je vrienden, familie of zelfs de buren. Een tuinfeest organiseren heeft zo zijn voordelen omdat het huis heel blijft en iedereen kan genieten van de frisse lucht. Ook heeft een tuinfeest een hele andere sfeer dan een feestje in huis. Maar wat heb je nou allemaal nodig voor een tuinfeest en hoe kan je de tuin het beste versieren? Lees de tips in dit artikel om daarachter te komen.

Goed voorbereid zijn is het halve werk

In de zomer hopen we erop dat het goed weer is en droog blijft. Toch kan je er in Belgiƫ nooit vanuit gaat dat het ook zo is. Daarom is het handig om van tevoren informatie op te vragen bij een aanbieder van tentenverhuur. Breng in kaart hoe duur het is om een tent te huren en neem het op in de begroting. Afhankelijk van het soort feest dat je wil organiseren kan je een aantal tafels en stoelen huren. Als je kosten wil besparen kan je natuurlijk ook aan kennissen vragen of ze nog tafels en stoelen over hebben.

Bij een tuinfeest hoort muziek! Regel van op tijd een speakerinstallatie en eventueel een dj. Liever een dj wijs dan iemand aan die verantwoordelijk is voor de muziek. Verder is een barbecue onmisbaar op een tuinfeest. Als er meer dan 30 mensen komen is het verstandig om ook genoeg hapjes te hebben want het duurt altijd een tijdje voordat het vlees gaar is. Laat iedereen zelf een fles drank meenemen maar zorg er ook voor dat je zelf genoeg drinken in huis hebt.

De tuin versieren

Bij een tuinfeest hoort versiering. Hang lichtgevende lampionnen op en slingers met licht. Kies een kleur thema uit en zorg dat de borden, bekers en bestek ook in de kleur van het thema is.